Gemüsepastete in Filoteig

Gemüsepastete in Filoteig

4.1 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Scheiben

Składniki

  • Wasser
    450 g
  • rote Paprika in Streifen (5 mm)
    400 g
  • Babyspinat, frisch
    200 g
  • Rucola
    200 g
  • Champignons geviertelt
    300 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Cashewkern, ungeröstet ungesalzen
    250 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Toastbrot
    80 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux), zerbröselt
    200 g
  • Filoteig (ca. 30 x 30 cm, à 25 g), z.B. von Tante Fanny
    7 Blätter
  • Rapsöl zum Bestreichen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 16 g
Kalorie 1675 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...