Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Pecorino, in Stücken
- 40 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
-
250
g Salsiccia, ohne Darm, in Stücken
lub 250 g Bratwurst vom Schwein, frisch, ohne Darm, in Stücken - 1 EL Fenchelsamen
- 60 g trockener Weißwein
-
500
g Tomaten, in Stücken
lub 500 g stückige Tomaten, aus der Dose - 1 TL Salz und mehr zum kochen der Nudeln
- 1 Prise Pfeffer
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 400 g Orecchiette
- 20 g natives Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2809 kJ / 671 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6.9 g
Alternatywne przepisy
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min.
Risotto milanese
35min
Pappardelle mit Lammragout
1h
Spanischer Risotto
40 min.
Chorizo-Risotto mit Frühlingszwiebeln
35min
Nudelauflauf mit Salsiccia und Mozzarella
1h 20min
Zucchini-Salsiccia-Pasta
35min
Pasta alla Putanesca
45 min.
Sauce all'amatriciana
20 min.
Salsiccia-Risotto
30min
Sauce alla Puttanesca
25 min.
Risotto alla Milanese
35min