![Sauce all'amatriciana Sauce all'amatriciana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6C3F203-69ED-45B7-A513-720860B73DC5/Derivates/438B1257-B3D7-4EC0-9963-18490FAA5B7B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Parmesan, in Stücken
lub 50 g Pecorino, in Stücken - 2 Zwiebeln, halbiert
- 10 g Olivenöl
- 100 g Schinkenspeckwürfel
- 800 g geschälte Tomaten (Dose)
- 1 TL Salbei, getrocknet, gehackt
- 1 - 2 TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- 2 Tomaten, geachtelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 687 kJ / 163 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini all'amatriciana
45 min
Risotto milanese
35min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1 Std. 20 Min
Piccata Milanese
30 min
Aglio e Olio für Spaghetti
10min
Pasta alla Putanesca
45 min
Orecchiette mit Salsiccia-Sauce
40 min
Risotto alla Milanese
35min
Sauce all'Arrabiata
25 min
Sauce alla Puttanesca
25 min
Tomatensugo all'arrabbiata
30 min
Pasta all´arrabiata
30 min