Wersje kompatybilne
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Ziegenkäse, hart, in Stücken
- 30 g natives Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
-
400
g Eiertomate, Typ San Marzano, entkernt, in Würfeln (0.5-1 cm)
lub 400 g geschälte Tomaten, aus der Dose, in Würfeln (0.5-1 cm) - 1 ½ TL Salz
- 1 Stängel Basilikum, abgezupft
- 750 g Wasser
- 400 g Nudeln, Conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2150 kJ / 513 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Tomaten-Spinat-Nudeln
35 min
Frische Pappardelle mit Rucola-Ricotta-Pesto
1h
Spaghettini mit Paprika
1h
Frische Tomaten-Pasta
25 min
Tagliatelle mit Pilzen
1h
Spaghetti alla "Norma"
35 min
Knoblauch-Spaghetti mit Robiola, Basilikum-Tomaten-Sauce und Ofentomaten
1h 20min
Pasta all´arrabiata
30 min
Penne mit Spinat-Käse-Sauce
25 min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25 min
Linguine in Tomatenbutter
30 min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 min