![Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7CBA8BDB-817F-4BE4-97BB-0452314FE061/Derivates/0BD66921-761C-46E1-AAFC-9422F2CB4278.jpg)
Wersje kompatybilne
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Ziegenkäse, hart, in Stücken
- 30 g natives Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
-
400
g Eiertomate, Typ San Marzano, entkernt, in Würfeln (0.5-1 cm)
lub 400 g geschälte Tomaten, aus der Dose, in Würfeln (0.5-1 cm) - 1 ½ TL Salz
- 1 Stängel Basilikum, abgezupft
- 750 g Wasser
- 400 g Nudeln, Conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2150 kJ / 513 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Pasta all´arrabiata
30 min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55min
Tomaten-Spinat-Nudeln
35 min
Frische Tomaten-Pasta
25 min
Aglio e Olio für Spaghetti
10min
Spaghettini mit Paprika
1h
Spaghetti alla "Norma"
35 min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25 min
Tomatensugo all'arrabbiata
30 min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 min
Knoblauch-Spaghetti mit Robiola, Basilikum-Tomaten-Sauce und Ofentomaten
1h 20min
Fusilli mit Frühlingsgemüse
45 min