Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse

Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse

4.1 144 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Ziegenkäse, hart in Stücken
    80 g
  • natives Olivenöl
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Eiertomate, Typ San Marzano entkernt, in Würfeln (0.5-1 cm)
    400 g
    400 g geschälte Tomaten, aus der Dose, in Würfeln (0.5-1 cm)
  • Salz
    1 ½ TL
  • Basilikum abgezupft
    1 Stängel
  • Wasser
    750 g
  • Nudeln Conchiglie
    400 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 513 kcal / 2150 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...