![Lemon curd (di Luca Montersino) Lemon curd (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF991BE7-CB99-4960-8843-D872508CC1EB/Derivates/B5DC2223-1924-4274-B267-660FDFA022A4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 355 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 85 g di succo di limone, spremuto fresco
- 285 g di burro a pezzi
- 170 g di tuorli
- 75 g di uova
- 10 g di gelatina in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 17652 kJ / 4219 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 378 g
- Tłuszcz
- 294 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Lemon curd
20 Min
Crema inglese
15 Min
Albumi montati a neve
5min
Éclair all'arancia
7 godz.
Udon con salsa di miso e pollo
2ч. 45 мин.
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1h 35 phút
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 Min
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1 Std.
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Crema al burro al cacao
10min