Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 355 g di zucchero
- 20 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 85 g di succo di limone, spremuto fresco
- 285 g di burro a pezzi
- 170 g di tuorli
- 75 g di uova
- 10 g di gelatina in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 17652 kJ / 4219 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 378 g
- Tłuszcz
- 294 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al caramello salato
1sa 10 dk
Lemon curd
20min
Crema inglese
15 min
Albumi montati a neve
5min
Mini flan parisienne
9h
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2 Std. 20 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Ganache al cioccolato bianco
12 Std. 20 Min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min