![Bretzel (di Luca Montersino) Bretzel (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF2B096A-FA43-482E-A422-9F4EC9D9AA69/Derivates/3D315844-EB07-442A-8B4B-E87253A00253.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 50 g di acqua
- 10 g di zucchero semolato
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di sale
- 25 g di burro
- 85 g di cubetti di ghiaccio
Bagno di bicarbonato
- acqua q.b.
- 30 g di bicarbonato di sodio per uso alimentare
Terminare la preparazione
- sale in fiocchi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
American hot dog
5h 20min
Panini al latte con cioccolato
4h 40min
Bretzel
16sa 30 dk
Pan Brioche
8 godz.
Bagels con uovo e composta al bacon
5 godz. 40 min
Pane per hamburger
3h 20min
Croissant
7 Std. 30 Min
Bomboloni salati
3h 20min
Taralli alla pizzaiola
45min
Lievito madre
72h 15min
Buns (panini classici per hamburger)
4 Std. 35 Min
Pancarrè
5 godz.