Kürbisgulasch mit Schupfnudeln

Kürbisgulasch mit Schupfnudeln

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Pflanzenöl
    30 g
  • Rindergulasch in Stücken (ca. 2-3 cm)
    700 g
  • Zucker
    1 TL
  • Tomatenmark
    40 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    500 g
  • Paprika edelsüß
    2 EL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ½ TL
  • Oregano, getrocknet
    1 EL
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal
    1000 g
  • Hokkaido-Kürbis in Würfeln (ca. 2 cm)
    300 g
  • Mehl
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 342 kcal / 1431 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...