Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 2 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 400 g Erbsen, TK
- 500 g Hartweizennudeln
- 50 g Pinienkerne
- 70 g Olivenöl
- 1 frische, rote Chilischote, in dünnen Ringen
- 2 Knoblauchzehen
- 400 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 g Basilikum, abgezupft
- 200 g Feta, grob zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2895 kJ / 691 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi Caprese
20 Min
Rucola-Feta-Risotto
40 min
Mediterraner Ciabatta-Auflauf
35 phút
Feta-Nudeln
30 min
Farfalle mit Spinat und Cherry-Tomaten
30 min
Family-Topf
35 phút
Zucchini-Käse-Lasagne
1 godz.
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 godz.
Makkaroni-Käse-Topf mit Erbsen & Möhren
30 min
Pilzragout mit Spätzle
30 min
Überbackene Risoni mit Gemüse
1 godz. 30 min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15 min