Penne mit Spinat-Käse-Sauce

Penne mit Spinat-Käse-Sauce

4.3 561 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Zitrone Bio, 1 Streifen Schale dünn abgeschält (1 x 4 cm), Saft ausgepresst
    1
  • Rauchmandeln
    2 EL
  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • kurze Nudeln (z.B. Penne)
    220 g
  • Blattspinat, TK aufgetaut
    300 g
  • Sahne
    150 g
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Schmelzkäse (Sahne-Schmelzkäse)
    100 g
  • gekochter Schinken (ca. 80 g)
    2 Scheiben
  • Chiliflocken
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1067 kcal / 4472 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...