Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter
- 400 g Wasser
- 200 g Sahne
- 150 g Schmelzkäse
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 120 g Blattspinat, TK, aufgetaut und abgetropft
- 320 g Farfalle (z.B. von Barilla)
- 200 g Kabeljau, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2846 kJ / 683 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs-Spinat-Lasagne
1h 20 min
Fenchel-Lachs mit Wildreis und Dillsauce
45 min
Kabeljau mit Bohnen-Kartoffelstampf
40 min
Seelachs Caprese mit Olivennudeln
40 min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 min
Orzo-Pasta mit Lachs und Spinat
40 min
Lachs-Sauce zu Nudeln
30min
Lachs-Spinat-Cannelloni
1 Std. 15 Min
Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln
40 min
Gnocchi mit Kräutergarnelen
30min
Hähnchenkeulen mit Spinat-Parmesan-Sauce und Gnocchi
1 Std.
Lachs-Sahne-Gratin
1 Std.