Spinat-Kabeljau-Farfalle
TM6 TM5 TM31

Spinat-Kabeljau-Farfalle

4.6 (508 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan, in Stücken
  • 50 g Schalotten
  • 1 Knoblauchzehe
  • 30 g Butter
  • 400 g Wasser
  • 200 g Sahne
  • 150 g Schmelzkäse
  • 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • ¼ TL Muskat
  • 120 g Blattspinat, TK, aufgetaut und abgetropft
  • 320 g Farfalle (z.B. von Barilla)
  • 200 g Kabeljau, in Würfeln (2 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2846 kJ / 683 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
36 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy