
Urządzenia i Akcesoria
Małdrzyki krakowskie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
500 g twarogu, tłustego
-
2 jajka
-
30 g cukru
-
1 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
70 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
-
masło klarowane do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże np. truskawki, maliny, jagody, do dekoracji
-
miód do polania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
423.5 kcal /
1773.3 kJ
Białko
27.4 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
36.1 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska