Urządzenia i Akcesoria
Małdrzyki krakowskie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
500 g twarogu, tłustego
-
2 jajka
-
30 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
70 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
-
masło klarowane do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże np. truskawki, maliny, jagody, do dekoracji
-
cukier puder, do polaniamiód do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27.4 g
Kalorie
1773.3 kJ /
423.5 kcal
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
36.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Placki z serkiem
45 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Placki bananowe
30 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min