Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine de maïs
- 270 g d'eau
- 10 g de sel
- 30 g d'huile de colza
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1079.6 kJ / 257.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4h
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux graines
5h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min