Pudding migdałowy

Pudding migdałowy

4.5 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g migdałów
  • 500 g mleka
  • 70 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 50 g kaszy manny
  • 30 g dżemu morelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 6 łyżek)
  • 20 - 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 12 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do posypania
  • 2 łyżki migdałów, w płatkach uprażonych na suchej patelni, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 65.5 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1113.7 kJ / 266.2 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...