Urządzenia i Akcesoria
Pudding migdałowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
40 g migdałów
-
500 g mleka
-
70 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
50 g kaszy manny
-
30 g dżemu morelowego plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 6 łyżek)
-
20 - 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
12 moreli suszonych, bez pestek pokrojonych na 5 mm kawałki, do posypania
-
2 łyżki migdałów, w płatkach uprażonych na suchej patelni, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.5 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1113.7 kJ /
266.2 kcal
Tłuszcz
11.1 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
37.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Mus kawowy (bez cukru)
1 Std. 15 Min
Deser kokosowo-ananasowy
4 Std. 25 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 Std. 30 Min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Suflety orzechowe
1 Std. 30 Min
Serniczki z wiśniami
45 Min
Pudding truskawkowy
2 Std. 35 Min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Deser z kaszy manny
20 Min