Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quark
- 1000 g light sour cream (see Tips)
Crêpe batter
- 330 g water
- 230 g full cream milk
- 2 eggs
- 20 g grapeseed oil
- 310 g plain flour
- 1 pinch sea salt
Berry sauce
- 200 g frozen raspberries
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Quark filling
- 1 egg
- 80 g caster sugar
- 1 tsp vanilla sugar
Assembly
- unsalted butter, for frying
- vanilla ice cream, to serve (optional)
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1662.8 kJ / 395.9 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 60.6 mg
Alternatywne przepisy
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30 min
Crêpes
1h 15min
Three meat roulade
2 Std. 5 Min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Spider cakes
1 godz. 45 min
Honey cake
49u. 30min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1h 25min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min
Savoury crêpes
45 min