Urządzenia i Akcesoria
Polish crêpes
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Quark
-
light sour cream (see Tips)1000 g
Crêpe batter
-
water330 g
-
full cream milk230 g
-
eggs2
-
grapeseed oil20 g
-
plain flour310 g
-
sea salt1 pinch
Berry sauce
-
frozen raspberries200 g
-
caster sugar100 g
-
lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
Quark filling
-
egg1
-
caster sugar80 g
-
vanilla sugar1 tsp
Assembly
-
unsalted butter for frying
-
vanilla ice cream to serve (optional)
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
60.6 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1662.8 kJ /
395.9 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple fritters
1 godz.
Sauerkraut soup
50 min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
Brak ocen
Honey cake
49 godz. 30 min
Fraisier sponge
30 godz.
Dalgona coffee with Irish cream
15 min
Mirror glaze cake
7 godz. 55 min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1 godz. 30 min
Poppy seed torte
5 godz.
Party popcorn
1 godz.
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1 godz. 20 min