Urządzenia i Akcesoria
Golden baklava
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
20 portions
Składniki
Baklava
-
butter cut into pieces, plus extra for greasing200 g
-
cinnamon quill½
-
vanilla bean1
-
raw sugar100 g
-
shelled unsalted pistachio nuts150 g
-
walnuts150 g
-
filo pastry375 g
Syrup
-
raw sugar220 g
-
lemon zest and juice¼
-
honey80 g
-
cinnamon quill½
-
water70 g
-
rose water (opcjonalnie) to taste4 drops
-
orange blossom water (opcjonalnie) to taste4 drops
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
168.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1226.4 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hazelnut caramel bonbons (TM6)
2 Std. 30 Min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 Min
Candied spiced pumpkin
24 Std. 30 Min
Coconut rum sauce
15 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2 Std. 30 Min
Coffee semifreddo
6 Std. 30 Min
Baklava with Walnuts
3 Std.
Savoiardi with mango and passionfruit
2 Std. 10 Min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 Std.
Lemon meringue cupcakes
1 Std. 30 Min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Gratin dauphinois
50 Min