Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cake layer
- 60 g caster sugar
- 2 eggs, separated
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g rice flour (see Tips)
- 20 g arrowroot flour
- 20 g cocoa powder
- 1 pinch salt
Dark and milk chocolate layers
- 150 g milk chocolate, broken into pieces (see Tips)
- 150 g dark chocolate, broken into pieces
- 500 g pouring (whipping) cream
- 80 g salted butter
White chocolate layer
- 3 tbsp water
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 150 g white chocolate, broken into pieces
- 150 g pouring (whipping) cream
- cocoa powder, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2107.2 kJ / 501.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 132.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Yoyo slice
2 godz. 30 min
Lamingtons
1 Std. 10 Min
"Little house" slice
6h 30 min
Chocolate salted caramel petit fours
7h 10 min
Polish doughnuts
2 godz. 30 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Raspberry cloud
12h 5min
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Lemon meringue cupcakes
1h 30 min
Chocolate truffle cake
2h 15 min