![Red rice Red rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A429B726-1515-4F23-B993-9B8373CBE4A8/Derivates/4E47F218-E241-4863-BC83-1749863786C8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g long grain rice
- 120 g red onion
- 50 g olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, plus extra to serve (optional)
- 2 tsp ground cumin
- 80 g tomato paste
- 600 g liquid chicken stock
- 400 g water
- 1 tsp ground pepper
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 554.4 kJ / 132 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 755.8 mg
Alternatywne przepisy
Cornbread with jalapeño honey butter
55 Min
Southern-style chilli with cornbread
2h 55min
Tex-Mex Red Rice
1h
Red rice using rice mode
55 Min
Moon Pies
55 Min
Refried beans
10min
Chilli chutney quesadillas
1h
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
25h 20min
Arroz a la Mexicana (Mexican rice)
35min
Tinga de pollo (shredded chicken)
35min
Shrimp and Grits
1 Std. 50 Min
Family beans
25min