Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- plain flour, to flour
- 16 eggs
- 480 g white sugar
- 4 tsp natural vanilla extract
- 480 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 4 pinches sea salt
Cream mixture
- 250 g mascarpone cheese
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g mascarpone cheese
To assemble
- 300 g jam of choice
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 139 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta and spinach ravioli (9 months+)
1h
Seeded wholemeal bread (Diabetes)
3h 20min
Indonesian green spice paste
Brak ocen
Italian "Baked" Beans
1 Std. 15 Min
Blueberry, almond and fennel jam tart
3hod. 10min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
1h
Boiled Eggs
20min
Freeform bread with filling
1h 35min
Meringue Easter Nests
3h 20min
Creamy broccoli soup with crispy quinoa (Diabetes)
1h 5min
30 second cupcakes
25 min
Fluffy ricotta pancakes
35 min