Wersje kompatybilne
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe mixture
- 330 g water
- 230 g full cream milk
- 2 eggs
- 20 g grapeseed oil
- 310 g plain flour
- 1 pinch sea salt
Filling
- 500 g sauerkraut
- 1000 g water
- 1 tbsp oil, plus extra for frying
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g button mushrooms, cut into halves
- 1 ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 1 ½ tsp ground black pepper, to taste
- 120 g breadcrumbs
- 2 tbsp butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2823.5 kJ / 672.3 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1693.8 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35 min
Baked rice croquettes
1 Std. 30 Min
Mediterranean pasta salad
50min
Baked Cabbage Pierogis
2 Std. 30 Min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Alpine macaroni with apple sauce
45min
Mushroom stroganoff
20 Min
Pineapple parcels
1 Std.
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Eggplant with burghul
55 min