![Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4A886401-02BE-4306-BF1B-1C60121D44DB/Derivates/DBE5FE5A-1939-49AC-A18C-41A093ACC197.jpg)
Wersje kompatybilne
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe mixture
- 330 g water
- 230 g full cream milk
- 2 eggs
- 20 g grapeseed oil
- 310 g plain flour
- 1 pinch sea salt
Filling
- 500 g sauerkraut
- 1000 g water
- 1 tbsp oil, plus extra for frying
- 1 onion (approx. 150 g), cut into halves
- 500 g button mushrooms, cut into halves
- 1 ½ tsp sea salt, to taste
- 1 - 1 ½ tsp ground black pepper, to taste
- 120 g breadcrumbs
- 2 tbsp butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2823.5 kJ / 672.3 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1693.8 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean capsicums
2 Std.
Umali
1 Std. 25 Min
Mushroom stroganoff
20 Min
Russian beetroot salad
1 godz. 10 min
Asparagus and pea omelette
20 Min
Cheese and spring onion galette
1 Std. 15 Min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1 Std. 20 Min
Mediterranean pasta salad
50 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 Min
Frangipane cake
1 Std. 45 Min
Avocado Tuna Boats
30 Min