Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina senza glutine per pasta e pizza
- 1000 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di cubetti di prosciutto crudo, consentito da prontuario
- 300 g di olio di oliva per friggere
- 4 - 6 uova sbattute
- 300 g di pangrattato senza glutine, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 348 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2.42 g
- Węglowodany
- 5.36 g
- Tłuszcz
- 5.79 g
- Błonnik
- 0.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pasta frolla (senza glutine)
2 Std. 45 Min
Pasta brisèe (senza glutine)
1h 15 min.
Crêpes (senza glutine)
50 min.
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1hod. 50min
Torta margherita (senza glutine)
50 min.
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Besciamella (senza glutine)
15 min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min