![Bocconcini al Parmigiano reggiano Bocconcini al Parmigiano reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0709DA3A-87E4-4C26-A377-4780DF068F46/Derivates/17F86CFA-0A64-4715-A0DD-F70B91125C46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 300 g di farina manitoba
- 200 g di farina tipo 00
- 15 g di sale
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 100 g di Parmigiano Reggiano a cubetti (1 cm)
- 1000 g di olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 401 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin di patate
50min
Frittelle di patate
45min
Sformato di verdure
1h 35min
Torcion dolce
3h 30min
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
10h
Ventagli di pasta sfoglia
1h 20min
Cannoli ripieni di crema ai formaggi e tartufo nero
35min
Panettone gastronomico
26 godz.
Bomboloni salati
3h 20min
Grissini al formaggio
1h
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Bignè al formaggio
1h 5min