Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Ganache al cioccolato
- 250 g di cioccolato al latte a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
Copertura
- 150 g di zucchero
- 1 albume
- confetti di zucchero colorati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1270 kJ / 303.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche integrale
21h 45min
Profiteroles
2 Std.
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Cupcake menta e liquirizia
50 min
Bignè al formaggio
1 godz. 5 min
Coni e cialde
1 godz. 5 min
Pane scugnizzo
2 Std.
Tacchino ripieno con salsa all'arancia
2 Std.
Aceto aromatizzato alla menta
20min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Stelle di mare
30 min
Affogato al cioccolato e brandy
15 min