Alberelli al cioccolato
TM31 TM5 TM6

Alberelli al cioccolato

3.0 (1 ocena)

Składniki

Pasta frolla

  • 100 g di zucchero
  • 200 g di burro a pezzi
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
    lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale

Ganache al cioccolato

  • 250 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)

Copertura

  • 150 g di zucchero
  • 1 albume
  • confetti di zucchero colorati

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1270 kJ / 303.5 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
34.7 g
Tłuszcz
16.9 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
0.9 g
Sód
30 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy