Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto
- 2 uova
- 120 g di zucchero
- 120 g di burro morbido a pezzi
- 400 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema gelato
- 80 g zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 2 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1618.4 kJ / 386.8 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 64 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato
12h
Stracciatella
10hod. 25min
Gelato al cocco
10óra 20p
Biscotto gelato panna e cioccolato
3h 30min
Gelato al gianduia
10óra 20p
Praline al gelato
5h 55min
Gelato al cioccolato bianco
10óra 20p
Gelato alla nocciola senza uova
10óra 20p
Ghiaccioli cremosi latte e menta
9 godz. 20 min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10óra 20p
Coppetta gelato alla vaniglia e cioccolato
10óra 20p
Gelato allo yogurt
10óra 20p