Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 calamari hoods (approx. 330 g total)
- 20 raw prawns, deveined and tails intact
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 2 - 3 tbsp dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp sea salt, to taste
- 1 - 2 lemons, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 358.9 mg
Alternatywne przepisy
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Chilli crab pasta
35min
Berry and cream filo stacks
30min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Chicken and warm potato salad
55min
Goi muc (squid salad)
45min
Seafood panzanella
1h
Inside-out chicken parmigiana
1h 30min
Quick prawn stir-fry
20min
Chilli and garlic prawns
1 Std. 10 Min
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30min