Urządzenia i Akcesoria
Spiced garlic prawns and calamari
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 portions
Składniki
-
calamari hoods (approx. 330 g total)3
-
raw prawns deveined and tails intact20
-
garlic cloves4
-
lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith2 pieces
-
long red chilli deseeded if preferred and cut into halves½ - 1
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra finely chopped for garnishing3 sprigs
-
fresh coriander leaves only, plus extra finely chopped for garnishing3 sprigs
-
olive oil40 g
-
dry white wine2 - 3 tbsp
-
sweet paprika½ tsp
-
sea salt to taste¼ tsp
-
lemons cut into wedges, to serve1 - 2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
358.9 mg
Białko
17 g
Kalorie
543 kJ /
129 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1 godz. 30 min
Fragrant whole barbecued fish
2 godz. 50 min
Pork and lentils with onion and radish pickle
40 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 godz. 15 min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 godz. 15 min
Oysters with lime granita
5 min
Spicy eggs with tomato sauce
30 min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 godz. 5 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5 godz. 15 min
Fattoush with grilled haloumi
5 godz.
Garlic prawns
25 min