![Red rice using rice mode Red rice using rice mode](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A429B726-1515-4F23-B993-9B8373CBE4A8/Derivates/4E47F218-E241-4863-BC83-1749863786C8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g long grain rice
- 120 g red onion, cut into wedges (3 cm)
- 30 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 80 g tomato paste
- 1750 g water
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874.6 kJ / 209 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Red rice
55min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30min
Inverted Sugar Syrup
4 Std. 20 Min
Orange Creamsicle Whip
10 Min
Light Browning Onions and Garlic
20 Min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3 Std. 15 Min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1hod.
Chilli crunch (TM6)
30min
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30min
Creamy vegetable rice
25 Min
Biryani-style rice
1hod. 5min
Edna's lemon curd teacake
40min