Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried apricots, pitted, halved
- 50 g dried figs, halved
- 50 g dates, pitted, halved
- 20 g brandy, plus extra for feeding
- 20 g port
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cardamom
- ¼ tsp ground nutmeg
- 50 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 70 g light brown muscovado sugar
- 120 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g cocoa powder
- 30 g dark chocolate (70% cocoa solids), broken in chunks
- 30 g white chocolate, broken in chunks
- 2 medium eggs
- 150 g porter, chocolate-flavoured (see tip)
- ½ orange, finely grated zest and 40 g juice
-
30
g lemon juice (see tip)
lub vinegar - 3200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1144.2 kJ / 273.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 46.7 mg
Alternatywne przepisy
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Scottish Tablet
2 godz. 15 min
Christmas Pudding Tiffin Balls
40min
Lamb Roll with Freekeh Pilaf
1 Std. 5 Min
Sticky Toffee Puddings
1 Std.
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Raspberry Jam
40min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 Std. 20 Min
Gluten-free Mince Pies
1 Std. 30 Min
Spam Fritters with Tomato Sauce
50min
Irish Cream and Pistachio Fudge
4h 25min