Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3140 g de agua
- 150 g de zanahoria
- 90 g de apio
- 130 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel cortada en trozos
- 30 g de aceite
- 500 g de mole negro en pasta
- 250 g de manteca de cerdo
- 2 cdas de polvo para hornear
- 1 cucharada de sal
- 750 g de masa de maíz
- hojas de plátano, asadas y cortadas en rectángulos (30 cm x 15 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2105 kJ / 501 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1 Std. 40 Min
Mole de olla
35 Min
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tamales norteños
2 Std.
Gelatina de rompope
5h 20min
Tamales rancheros
2 Std.
Chiles en escabeche
1 Std.
Tamales de elote con rajas
4 Std. 45 Min
Tamales de frijol Veracruzanos
2 Std.
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Tamales oaxaqueños
2 Std.
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.