Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de manteca de cerdo
- 500 g masa de maíz
- 1320 g de agua
- 500 g de frijoles negros, cocidos, sin caldo
- 1 cda de polvo para hornear
- 1 cditas de sal
- 200 g de queso oaxaca
- 20 hojas de epazote
- 20 hojas de maíz para tamal, previamente remojadas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 672 kJ / 160 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Chile manzano en vinagre
10 Min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40min
Tamales de elote con rajas
4 Std. 45 Min
Tamales de chocolate
1 Std. 10 Min
Corundas
3 Std.
Tamales de frijol Veracruzanos
2h
Tamales dulces de pasas
2h
Tamal de cazuela
1 Std. 30 Min
Tamales de Frijol
3 Std.
Tamales de pollo y salsa verde
2h