Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 100 g de mantequilla
- 100 g de chispas de chocolate amargo, y un poco más para decorar
- 20 g de cocoa en polvo
- 100 g de azúcar refinada, o al gusto
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal
- 25 g de polvo para hornear
-
2
hojas de plátano, tatemada (ver tip), en cuadros (aprox. 20 cm)
lub 20 hojas de maíz para tamal, remojadas (ver tip) - 1750 g de agua, para el Varoma
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1487 kJ / 354 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 341 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Rosca de reyes
4 Std.
Rosca de reyes
3 Std.
Pan de muerto
6 Std.
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2 Std.
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Atole de amaranto
20 Min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Pambazos CDMX
2 Std. 30 Min
Atole de arroz de la esquina
35 Min
Calabaza en tacha
1 Std. 15 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.