Polpette alla calabrese

Polpette alla calabrese

4.8 615 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm) (vedere consigli)
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di carne trita di maiale
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 fetta di pane bianco in cassetta (90 g circa), ammollato nel latte (20-30 g circa)
Sugo
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 1 cipolla rossa di Tropea in quarti (100 g circa)
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 600 g di passata di pomodoro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 521 kcal / 2179.8 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...