Babka ziemniaczana ze śledziem
TM6 TM5

Babka ziemniaczana ze śledziem

3.3 (18 ocen)

Składniki

  • 200 g fileta ze śledzia, solonego, à la Matjas, opłukanego (patrz wskazówka)
  • 4 jajka
  • 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • bułka tarta, ilość do obsypania formy
  • 1000 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych w mundurkach, obranych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 25 - 30 g chrzanu tartego, śmietankowego
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w poprzek w 1 cm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
778.1 kJ / 185.8 kcal
Białko
8.1 g
Węglowodany
16.3 g
Tłuszcz
10.6 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Błonnik
1.6 g
Sód
1334.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy