
Urządzenia i Akcesoria
Babka ziemniaczana ze śledziem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
fileta ze śledzia, solonego, à la Matjas opłukanego (patrz wskazówka)200 g
-
jajka4
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy80 g
-
bułka tarta ilość do obsypania formy
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych w mundurkach, obranych, ostudzonych, pokrojonych na 3 cm kawałki1000 g
-
chrzanu tartego, śmietankowego25 - 30 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
jajka ugotowane na twardo pokrojone w poprzek w 1 cm plastry2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
185.8 kcal /
778.1 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
16.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Sód
1334.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska