Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 180 g de pépites de chocolat noir
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683 kJ / 395 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 78.3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 godz. 50 min
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain aux noix
3h 15min
Baguette viennoise
4h 25min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Baguette express
2h 35min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Petits pains au muesli
1h 40 min
Petits pains suédois
16h
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min