Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pera, sbucciata e a tocchetti (2 cm circa)
- 2 cucchiai di Cognac
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di pancarré a pezzi
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 550 g di carne trita di maiale
- 1 uovo
- 80 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 pizzico di sale
- 150 g di speck a fette
- Parmigiano Reggiano grattugiato q.b. per spolverizzare
- 100 g di mozzarella, scolata e a fette
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1h 15 min.
Polpettone in crumble fragrante
1h
Polpettoni di peperoni
1h 20min
Polpettone di carne ai funghi
1h 30 min.
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50 min.
Rollè al macis e salsa allo zafferano
1h 30 min.
Rotolo di patate con salmone affumicato
1h 10 min.
Polpettone in crosta
1h 10 min.
Involtini alla frutta secca
40 min.
Polpettone allo speck con pere e vellutata di zucca (TM6)
1h
Polpettone con crema di peperoni
55 min.
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h