Vellutata di finocchi e zafferano

Vellutata di finocchi e zafferano

4.7 335 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla bianca in quarti
    80 g
  • di rosmarino fresco gli aghi lavati
    1 rametto
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di finocchio a pezzi
    600 g
  • di patate pelate e a tocchetti (2-3 cm)
    150 g
  • di acqua
    500 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaino colmo
    1 cucchiaino colmo di sale
  • di zafferano in polvere
    1 bustina
  • di pane casereccio
    4 fette
  • pepe nero macinato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 251 kcal / 1050 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 35.2 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...