Zuppa di lenticchie e zucca

Zuppa di lenticchie e zucca

4.4 402 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 cucchiaino di semi di cumino
  • 1 cipolla bianca a metà (80 g)
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 500 g di zucca pulita e a pezzi (3-4 cm)
  • 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
  • 200 g di lenticchie rosse, secche precedentemente sciacquate
  • pepe q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 146 kcal / 611 kJ
Białko 8.68 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 20.7 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...