Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 1 cipolla bianca a metà (80 g)
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di acqua
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 500 g di zucca pulita e a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 200 g di lenticchie rosse, secche, precedentemente sciacquate
- pepe q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 8.68 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 Min
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Vellutata d'inverno
50 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di lenticchie rosse
50 Min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 Min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1h
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Cacciucco di ceci
50 Min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 Min