Zuppa di lenticchie e zucca

Zuppa di lenticchie e zucca

4.4 400 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • di semi di cumino
    1 cucchiaino
  • cipolla bianca a metà (80 g)
    1
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di acqua
    1000 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaio
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • di zucca pulita e a pezzi (3-4 cm)
    500 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino raso
  • di lenticchie rosse, secche precedentemente sciacquate
    200 g
  • pepe q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 146 kcal / 611 kJ
Białko 8.68 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 20.7 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...