![Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris) Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/674C6A55-768C-4F2E-95AC-5967EAE10BAB/Derivates/FF7239A3-0536-455E-885B-2B50B5356EFD.jpg)
Wersje kompatybilne
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta
- oil, to grease
- 410 g pouring (whipping) cream
- 160 g full cream milk
- 50 g sugar
- ¼ tsp mastic gum (see Tips)
- 350 g chilled water
- 3 titanium strength gelatine leaves
Rhubarb topping
- 6 stalks rhubarb (approx. 500 g), trimmed and cut into pieces (7 cm)
- 70 g caster sugar
- 70 g honey
- 70 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652 kJ / 393 kcal
- Białko
- 4.549 g
- Węglowodany
- 34.015 g
- Tłuszcz
- 27.014 g
- Błonnik
- 1.971 g
Alternatywne przepisy
Quinoa puddings with raspberry coulis
1 Std. 5 Min
Panna cotta
6h 15min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1 Std. 50 Min
Choux pastry
2 Std.
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30min
Crème pâtissière
15 Min
Peanut butter parfait, chocolate bark and raspberries
8 godz. 30 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Beurre blanc
15 Min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 Std. 25 Min
Steamed orange puddings
1 Std. 25 Min