Urządzenia i Akcesoria
Gin and tonic sorbet with cucumber
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portion
Składniki
Sorbet
-
sugar100 g
-
tonic water200 g
-
tonic water frozen into ice cubes200 g
-
cucumber peeled and cut into pieces (2 cm)325 g
-
lemon juice25 g
-
gin70 g
Lemon and mint tuile
-
blanched almonds50 g
-
unsalted butter30 g
-
caster sugar80 g
-
plain flour50 g
-
egg whites2
-
lemon zest only, no white pith1
-
fresh mint leaves only1 sprig
-
salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
83.1 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1045.7 kJ /
248.8 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon sorbet
8 godz. 30 min
Hazelnut torte
3 godz. 15 min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 min
Summer fruits in mulled cider syrup
45 min
Olive and fennel grissini
25 godz. 30 min
Prawn and saffron risotto
30 min
Sangria ginger punch
1 godz. 5 min
Raspberry soufflés
1 godz. 35 min
Apples with cider sabayon sauce
40 min
Gluten free shortcrust pastry
1 godz. 40 min
Basil sorbet (palate cleanser)
10 min
Frozen fruit sorbet
10 min