![Gin and tonic sorbet with cucumber Gin and tonic sorbet with cucumber](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4BDA9ED1-18C5-40B7-A32F-5E0D9C818DE2/Derivates/6A13C004-2379-4D04-A117-99896C157985.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sorbet
- 100 g sugar
- 200 g tonic water
- 200 g tonic water, frozen into ice cubes
- 325 g cucumber, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 25 g lemon juice
- 70 g gin
Lemon and mint tuile
- 50 g blanched almonds
- 30 g unsalted butter
- 80 g caster sugar
- 50 g plain flour
- 2 egg whites
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 sprig fresh mint, leaves only
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1045.7 kJ / 248.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 83.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare sauce
10 Min
Parmesan gelato
4h 30min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 min
Salsa verde
5 Min
Mai Tai
10 Min
Guacamole
10 Min
Béarnaise sauce
10 Min
Rhubarb and ginger gin fizz
336h 10min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2h 20 min
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1 Std. 15 Min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min