![Gluten free rough puff pastry Gluten free rough puff pastry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eb76ba6d-ae14-42a5-9cbc-3c3fca3cfc19/Derivates/6efcb1cf-1ce0-4655-a0b7-7a93cbd1bf7b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm) and frozen
- 140 g potato starch
- 140 g gluten free cornflour, plus extra for dusting
- 50 g brown rice flour (see Tips)
- 50 g millet flour (see Tips)
- 2 tsp xanthan gum
- ¼ tsp guar gum (see Tips)
- 1 tsp salt
- 180 g chilled water
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 15022.2 kJ / 3590.4 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 317.1 g
- Tłuszcz
- 252.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 155.5 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 2566.7 mg
Alternatywne przepisy
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Gluten-free goodness pastry
1h
Gluten free plain flour
5min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35min
Gluten free shortcrust pastry
1 Std. 40 Min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free flour mix
10min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min
Gluten free tortillas
40min
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min
Buckwheat bread
2h 5min