Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm) and frozen
- 140 g potato starch
- 140 g gluten free cornflour, plus extra for dusting
- 50 g brown rice flour (see Tips)
- 50 g millet flour (see Tips)
- 2 tsp xanthan gum
- ¼ tsp guar gum (see Tips)
- 1 tsp salt
- 180 g chilled water
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 15022.2 kJ / 3590.4 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 317.1 g
- Tłuszcz
- 252.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 155.5 g
- Błonnik
- 20.2 g
- Sód
- 2566.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35min
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Gluten free sticky date puddings
1h 5 min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Gluten free flour mix
10min
Gluten-free goodness pastry
1 godz.
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free lamingtons
1h 30min
Gluten free shortbread
1 godz. 20 min