Gluten free rough puff pastry

Gluten free rough puff pastry

4.8 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
900 g

Składniki

  • unsalted butter cut into pieces (2 cm) and frozen
    300 g
  • potato starch
    140 g
  • gluten free cornflour plus extra for dusting
    140 g
  • brown rice flour (see Tips)
    50 g
  • millet flour (see Tips)
    50 g
  • xanthan gum
    2 tsp
  • guar gum (see Tips)
    ¼ tsp
  • salt
    1 tsp
  • chilled water
    180 g

Wartości odżywcze na 900 g

Kalorie 3590.4 kcal / 15022.2 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 252.2 g
Węglowodany 317.1 g
Błonnik 20.2 g
Tłuszcz nasycony 155.5 g
Sód 2566.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...