Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised onion jam
- 2 tbsp olive oil
- 1200 g brown onion (approx. 8), cut into quarters
- 100 g brown sugar
- 200 g dry white wine
- 80 g verjuice
- 4 tsp kecap manis (sweet soy sauce)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp yellow mustard seeds
- 1 tsp sea salt
Gravy
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 350 g water
- 2 - 3 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tbsp plain flour
- 50 g red wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1015.4 mg
Alternatywne przepisy
Red onion relish
50 min
Béarnaise sauce
10 min
Hollandaise sauce
15 Min
Barbecue sauce
1h 40min
Peppercorn sauce
20 min
Mushroom sauce
20 min
Parsnip and bean mash
25 min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Mint sauce
5 Min
Traditional gravy
25 min