![Lemon and lamb pie with filo topping Lemon and lamb pie with filo topping](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22BA94C6-64FF-4D08-AFB1-8A9085DCCE43/Derivates/3FB29696-57A3-4776-801B-E74C185BBAF8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g boneless lamb leg, cut into pieces (4 cm)
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 3 celery stalks, trimmed and cut into thirds
- 20 g olive oil
- 450 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 1 cinnamon quill
- 8 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 tbsp plain flour
- 80 g freshly squeezed lemon juice (approx. 2 lemons)
- 2 egg yolks
- 340 g fresh silverbeet (2 bunches), trimmed and cut into pieces
- 400 g marinated artichoke hearts, drained and cut into quarters (optional)
- 100 g butter, cut into pieces
- 8 sheets filo pastry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3298.3 kJ / 785.3 kcal
- Białko
- 59.8 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 51.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 620.7 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1u.
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Shepherd's pie
55 Min
Beef stroganoff
35 Min
Meatballs with tomato sauce
40 Min
Lasagne bolognese
2sa 30 dk
Chicken pad thai
55 Min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1u.
Apricot chicken risotto
30 Min
Ham and zucchini quiche
1 Std. 45 Min
Chorizo and chicken pasta
50 Min
Beef ragu
1 godz. 25 min