Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basil oil
- 100 g extra virgin olive oil
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp raw sugar
Dough
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 60 g semolina
- 90 g Italian "00" flour (see Tips), plus extra for dusting
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 egg white
- 40 g water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 garlic cloves
- 300 g courgettes, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp oil
- 150 g ricotta, drained well (see Tips)
- 1 egg
- 60 g pine nuts
- 60 g pumpkin seeds
- 1 pinch ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- full cream milk, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2150.5 kJ / 512 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 328.7 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Lentil moussaka
3h 30min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30min
Mixed mushroom burgers
50min
Cheese and spring onion galette
1 Std. 15 Min
Fresh tomato tart
40 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Broccoli mustard pasties
1 Std. 55 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min