
Urządzenia i Akcesoria
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
16 sztuk
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
250 g twarogu pokrojonego na kawałki
-
220 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g mleka
-
2 jajka
-
50 g mąki pszennej
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
162.7 kcal /
681.1 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
16.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
128.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Kule serowe
1 godz.
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4 godz. 45 min
Bułeczki z dymką
3 godz. 20 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Racuchy z konfiturą truskawkową (ruchanki)
1 godz. 30 min