Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g dry-cured ham slices, cut in pieces
- 400 g butternut squash, diced (3 cm)
- 500 g water
- 600 g milk
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 1 tsp ground nutmeg
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 250 g penne
- 50 g fresh green peas, shelled
- 1 Tbsp cornflour
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1596 kJ / 377 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef-Ragout with Macaroni
30 min
Asian-style Chicken, Rice and Vegetables
40min
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25min
Saffron Chicken Penne
30 min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1 godz.
Chicken Balls in Tomato Sauce with Spaghetti
1 godz.
Turkey Crumble
1h 10min
Rice Salad with Vegetables
45 min
Aussie Potato Salad
1h 30min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Spring Vegetable Penne
45 min
Pepper and Salami Sauce
45 min