Wersje kompatybilne
Christmas Eve Lasagne - Lasagne della vigilia di Natale
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach Ricotta Filling
- 200 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 500 g ricotta cheese
- 200 g frozen spinach, defrosted and drained (drained weight)
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Seafood Filling
- 400 g large raw prawns, peeled
- 180 g scallops, halved if large
- 150 g raw squid rings
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 3 garlic cloves
- 50 g unsalted butter, diced
- 125 g white wine
- 30 g lemon juice
Béchamel Sauce
- 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 40 g unsalted butter, diced
- 40 g plain flour
- 600 g milk
- ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Assembly
- 12 dried lasagne pasta sheets
- 250 g grated mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3224 kJ / 772 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Salmon and Fennel Risotto
25min
Raspberry Cornettos - Cornetti di lamponi
15h
Pollock in Champagne Sauce
Brak ocen
Seafood Risotto
40min
Cecina and Goat's Cheese Croquettes
9h 20 min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1h 40min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15 min
Sardine Empanada
1h 40min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30 min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2 godz. 30 min
Semolina Custard Dessert Pots
20min