Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 400 g Weizenmehl Type 550
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Pinienkerne
- ½ Zitrone, unbehandelt
- 250 g Ricotta
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Glas Schwarzwurzeln (Abtropfgew. 320 g), abgetropft
- 100 g Serrano-Schinken, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2150 kJ / 513 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Schmarrn mit Knoblauchdip
50min
Maischolle mit Pumpernickelkruste und Salat
35min
Kartoffel-Flammkuchen
40min
Saiblingsröllchen mit Kürbis-Sauerkraut und Kartoffelplätzchen
1h
Pizza Bianco mit Speck und Endivie
1h 20min
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1h
Champignonpizza
1h 40min
Brotkranz mit Eiern
2 Std. 20 Min
Pizza mit Äpfeln und Brie
1h 50min
Pizza Hawaii
1 godz. 35 min
Champignon-Schinken-Quiche
1h
Bauernpizza
1h 40min