Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 400 g Weizenmehl Type 550
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 30 g Pinienkerne
- ½ Zitrone, unbehandelt
- 250 g Ricotta
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 1 Glas Schwarzwurzeln (Abtropfgew. 320 g), abgetropft
- 100 g Serrano-Schinken, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2150 kJ / 513 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Steinpilz-Frischkäse-Focaccia
2h
Pizza Vier Jahreszeiten
1 godz. 30 min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Pastrami
30min
Pizza mit Ratatouille
3 Std.
Spargel-Flammkuchen mit Kräutersauce und Schinken
1 Std. 40 Min
Blini mit Paprikaragout
2h
Lachs mit Bröselkruste
45 Min
Pizza Bianco mit Speck und Endivie
1h 20 min
Pizza Hawaii
1 godz. 35 min
Champignonpizza
1 Std. 40 Min
Pizza Greco
1h 20 min
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1h 15 min