Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel
TM5 TM6

Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel

4.1 (24 oceny)

Składniki

Salat

  • 10 g Olivenöl
  • 500 g Hähnchenbrustfilets, in Streifen
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • 300 g Endiviensalat, klein geschnitten
  • 2 Chicorée, in dünnen Scheiben
  • 150 g Emmentaler, in kleinen Würfeln (5 mm)
  • 150 g Granatapfelkerne (ca. 2 Granatäpfel)

Vinaigrette

  • 150 g Olivenöl
  • 50 g Essig
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Dijon-Senf

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
969 kJ / 231 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy