![Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/153565.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salat
- 10 g Olivenöl
- 500 g Hähnchenbrustfilets, in Streifen
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 300 g Endiviensalat, klein geschnitten
- 2 Chicorée, in dünnen Scheiben
- 150 g Emmentaler, in kleinen Würfeln (5 mm)
- 150 g Granatapfelkerne (ca. 2 Granatäpfel)
Vinaigrette
- 150 g Olivenöl
- 50 g Essig
- 1 TL Salz
- ½ TL Dijon-Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bunter Schichtsalat
1 Std.
Nizza-Salat
40 Min
Feldsalat mit Kartoffeldressing
30min
Marinierte Tomaten
35min
Nudelsalat
1 Std.
Spargel vom Blech mit Joghurt-Hollandaise
1 Std. 45 Min
Obstsalat
30min
Waldorfsalat
30min
Waldorfsalat
30min
Salat mit Putenbrust
10 Min
Spinat-Radieschen-Salat
15 min
Pellkartoffel-Gurken-Salat
1 Std. 20 Min