Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel

Endiviensalat mit Hähnchen und Granatapfel

4.1 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
12 Portionen

Składniki

Salat
  • Olivenöl
    10 g
  • Hähnchenbrustfilets in Streifen
    500 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Endiviensalat klein geschnitten
    300 g
  • Chicorée in dünnen Scheiben
    2
  • Emmentaler in kleinen Würfeln (5 mm)
    150 g
  • Granatapfelkerne (ca. 2 Granatäpfel)
    150 g
Vinaigrette
  • Olivenöl
    150 g
  • Essig
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Dijon-Senf
    ½ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 969 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...