Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 350 g Mehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag und Fertigstellung
- 200 g Mozzarella, in Stücken
- 200 g Frischkäse
- 100 g Saure Sahne
- 30 g Senf, mittelscharf
- 15 g Kapern
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 500 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Streifen (ca. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2612 kJ / 624 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min.
Räucherlachs-Pizza
1h
Lachs-Cannelloni
50 min.
Spargel-Lachs-Flammkuchen
1h 10 min.
Lachs-Burger
25 min.
Saftige Thunfischmuffins
50 min.
Schwedische Lachs-Pizza
35min
Mediterrane Thunfisch-Lasagne
1h
Muschelnudel-Auflauf mit Thunfisch
1h 10 min.
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min.
Lachscreme in Blätterteig mit Zitronen-Risotto
45 min.
Lachs-Spinat-Quiche
1h 10 min.