Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Saure Sahne
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Backpulver
- 2 Prise Salz
- 1 Ei, getrennt
- 2 EL Hagelzucker
- 120 g Pflaumenmus
- 600 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1761 kJ / 420 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1hod. 50min
Streuseltaler
1h 45 min.
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 Std. 25 Min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45 min.
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Stachelbeer-Baiser
1h 10 min.
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2h