Urządzenia i Akcesoria
Pflaumenstreifen mit Streuseln
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 Stück
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten370 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Saure Sahne150 g
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz2 Prise
-
Ei getrennt1
-
Hagelzucker2 EL
-
Pflaumenmus120 g
-
Pflaumen halbiert, entsteint600 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1761 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 4/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Stachelbeer-Streuseltaler
1h 45min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2h
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Zwetschgenkuchen
2h
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min