![Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88252CA2-CC23-4127-9346-EE853692A488/Derivates/93EBBE80-AABB-4EEF-B583-B8F227DE7E70.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanille-Schmand
- 200 g Schmand
- 3 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Zwetschgen-Ragout
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 150 g roter Traubensaft
- 150 g roter Portwein
- 20 g Speisestärke
- 40 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Prisen Zimt
Quarkkeulchen
- 2 Eier, getrennt
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, gegart, abgekühlt
- 400 g Magerquark
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 100 g Rosinen
- 4 EL Butter zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 689 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 godz. 30 min
Crespelle mit Räucherlachs und Rote Bete-Apfel-Salat
1 Std.
Quarkauflauf
1 Std. 10 Min
Birne-Helene-Germknödel
2 Std.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 Min
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3 Std.