Novembre - Crumble de poire au vin rouge et compote de pommes

Novembre - Crumble de poire au vin rouge et compote de pommes

4.8 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

  • 450 g de pommes épluchées, épépinées et coupées en morceaux (3-4 pommes)
  • 20 g de cassonade
  • 500 g de vin rouge
  • 1 c. à café de quatre-épices
  • 1 c. à café de gingembre en poudre
  • 1 c. à café de cardamome en poudre
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 4 poires épluchées et coupées en dés
  • 60 g de beurre doux froid
  • 60 g de farine de blé
  • 60 g de noisettes en poudre
  • 60 g de sucre en poudre
  • 20 g de noisettes entières

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3 g
Kalorie 1132 kJ / 270 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...